Pécs – Baranya timelapse leírás 6. rész

2012.10.23-án megint köd takarta a várost, így a Kis-Tubesre mentem. Két sorozat készült aznap. Az egyik nagyobb látószöggel készült, de így a köd vonulása nem volt elég látványos, plusz az átmenetes ND szűrő fehéregyensúlyra való negatív hatásának korrigálásával sem voltam maradéktalanul elégedett és sajnos akárhogy próbáltam, nem lett tökéletes.

Mivel a helyszínen átpörgettem a képeket és az első sorozat nem győzött meg, megpróbáltam a teleobjektívvel. Ekkora már sikerült vennem egy Tamron 70-200-as obit, így már a különböző látószögekkel is tudtam variálni. A hőerőmű kéményei épp kilátszottak a ködből, ezeket vettem célba.

Végül egyik sem került be a végső videóba. A hőerőműről később sokkal jobb fotókat tudtam lőni. Mivel a köd nagyon bejött és nem volt kedvem hazamenni. Inkább átsétáltam a Tubes kilátójába és onnan is készítettem egy sorozatot. Ekkor a 25 emeletes vettem célba, megint a teleobival:

A tervhez képest most kimaradt pár bejegyzés, de jövő héttől igyekszem visszaállni a hétfő-csütörtöki posztolásra. Boldog új évet Mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?